اولین محموله فرمون جنسی مبارزه با آفت کرم خراط و ساقه خوار برنج برای تست مزرعه به مراکز تحقیقاتی ذیربط تحویل داده شد

۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۱:۲۰ کد : ۱۷۷۷۸ تاپ خبر پژوهش و فناوری
تعداد بازدید:۳۵
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، بسته‌های حاوی لور های آماده شده با مواد موثر داخلی فرمون جنسی مبارزه با آفت کرم خراط و ساقه خوار برنج توسط حوزه پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی تهران تولید شده وپس ازتست کیفیت، بر ای تایید اثر میدانی به ۶ استان کشور تحویل داده شد. .

کرم خراط آفتی چوب خوار با میزبانهای سیب ، گلابی، گردو زیتون و به است که فعالیت آن باعث خسارت به بیش از 70% باغات کل کشور شده است. این محصول با سه کاربرد مانیتورینگ، شکار انبوه و اخلال در جفتگیری، قابلیت استفاده دارد و در زمره بهترین روش‌های روزآمد دنیاست که بدون آسیب‌رسانی به محیط زیست دیگر موجودات، به طور مستقیم آفت کرم خراط را مورد هدف قرار می‌دهد و استفاده از سموم کشاورزی را تا حد زیادی کاهش داده و از طریق ارتقای کیفیت و سلامت باغات میوه به طور مؤثر در دستیابی به توسعه پایدار در حوزه کشاورزی عمل می‌نماید.

سازمان جهاد دانشگاهی تهران پس از چند سال تحقیق مستمر موفق به دستیابی ساخت‌ بسته‌های مبارزه‌ فرمونی با این حشرات گردیده است  و پس از اخذ نتایج مزرعه ‌ای، آمادگی کامل برای بومی سازی کامل چرخه فناوری وتجاری سازی آن درکشور وجود دارد.

لازم به ذکر است تولید فرمون حشره ساقه خوار برنج نیز بخشی از همین چرخه میباشد. که درحال حاضر خسارت فراوانی به مزارع برنج می‌زند و باسموم خطرناک کنترل می‌گردد